Login
Logo Waterbouwers

Kraanschip

Herik_Prins_Vereniging_van_Waterbouwers

Naam: 

Prins 6

Beschrijving:

Een kraanschip is een schip dat inzetbaar is voor verschillende soorten werkzaamheden zoals baggerwerk en kust- & oeverwerk. Dit schip is een vaartuig met een vaste draadkraan genaamd PLM 1217, het schip heeft 3 telescoop spudpalen. Met de kraan kan er lading aan boord van het schip worden geladen of overgeslagen.

Werkzaamheden:

Kraanschepen worden ingezet voor het uit voeren baggerwerkzaamheden (grondsoorten zand, slib, klei) maar ook voor werkzaamheden zoals het aanbrengen van bodem- en oeverbestorting (steen).

Foto: Van den Herik - Sliedrecht I www.herik.nl

Materieel in beeld

Het materieel dat de waterbouwer voor de uitvoering van waterbouwkundige werken inzet is zeer gevarieerd. Het gaat om grote baggerwerktuigen, kleinschalig baggermateriaal voor het baggeren van de kleinere binnenwateren of werktuigen voor het nauwkeurig schoon maken van de vervuilde bodems, kraanpontons en werktuigen voor het aanbrengen van constructies. Dit materieel wordt voor de waterbouwsector ‘op maat‘ gemaakt, meestal in samenwerking met gespecialiseerde scheepswerven en toeleveranciers. De waterbouwsector past innovatieve technieken toe en heeft in de afgelopen jaren het waterbouwmateriaal doorontwikkeld.