• Met mijn kennis en ervaring zorg ik ervoor dat de baggerwerkzaamheden vlotjes verlopen

  Met mijn kennis en ervaring zorg ik ervoor dat de baggerwerkzaamheden vlotjes verlopen

  Jan Willem van den Bos is machinist op het schip Reimerswaal van Reimerswaal Dredging. Hij is te allen tijde de rechterhand van de kapitein en vormt als het ware het mechanische brein op het schip. “Mijn werk is technisch en organisatorisch uitdagend en indrukwekkend van formaat.” “We hebben flink wat machines aan boord; 2 voortstuwingsmotoren van 5400 kilowatt en een baggersysteem dat gescheiden is met een eigen vermogen”, legt hij uit.” Verder beschikt het schip over elektrische jetpompen, baggerpompen en hydraulische systemen. In totaal hebben we toch al gauw zo’n 10.000 kilowatt aan power op het baggerschip draaien. Bovendien heeft het schip een zuigbuis van 175 ton. Als we die overboord doen, moeten we met de lieren zorgen voor voldoende contragewicht. Met slecht weer moet je wel weten waar je mee bezig bent. Het is balanceren en we zoeken altijd de grenzen op. ”

  LEES MEER
 • Alles begint met communicatie

  Alles begint met communicatie

  De Westerschelde in Zeeland is een belangrijke scheepvaartverbinding tussen de Noordzee en de Schelde, met havens in Vlissingen, Hansweert, Terneuzen en Breskens, en het kanaal van Terneuzen naar Gent. In opdracht van Rijkswaterstaat is Beens Dredging sinds een jaar verantwoordelijk voor het op diepte houden van de waterbodem. Het is het eerste meerjarencontract wat Beens Dredging voor Rijkswaterstaat uit mag voeren. Nieuwe ideeën en invalshoeken om het werk uit te voeren vragen veel overleg tussen beide partijen. “Alles begint met communicatie.”, aldus Mark Zevenberg, contractmanager bij Beens Dredging.

  LEES MEER
 • Een goede samenwerking is echt superbelangrijk

  Een goede samenwerking is echt superbelangrijk

  Rolf Bruins (Rijkswaterstaat) in gesprek met Patrick van Boekhoven (Van Oord) over de samenwerking tijdens project ‘Dijkversterking Afsluitdijk’ en de toekomst van de waterbouwsector.
  Waren de rollen van opdrachtgever en opdrachtnemer vroeger strikt gescheiden, tegenwoordig trekken beide partijen steeds vaker samen op om de opdracht tot stand te brengen. Een goede ontwikkeling die beide partijen niet alleen meer inzicht geeft in elkaars werkwijze en motivatie om bepaalde beslissingen te nemen, maar een die er tegelijkertijd ook voor zorgt dat het hele projectproces efficiënter verloopt. “Een goede samenwerking is echt superbelangrijk.”

  LEES MEER
 • Verandering stimuleren vanuit gedeelde kennis en ervaring

  Verandering stimuleren vanuit gedeelde kennis en ervaring

  De Taskforce Infra is een coalitie vanuit Rijkswaterstaat (RWS) en marktpartijen, opgericht om sneller en effectiever samen te werken en gezamenlijk adviezen uit te brengen in het belang van de GWW-sector. Algemeen Directeur Boskalis Nederland Peter van der Linde vertegenwoordigt de Verenging van Waterbouwers binnen de taskforce. Andere vertegenwoordigde marktpartijen zijn Bouwend Nederland, Cumela, MKB Infra, NL Digital, NLIngenieurs en Techniek Nederland. “Alleen samen houden we Nederland veilig, bereikbaar en leefbaar.”

  LEES MEER