• Startbijeenkomst Platform Veiligheid

  Startbijeenkomst Platform Veiligheid

  Ben jij als manager verantwoordelijk voor veiligheid in de bouw- en constructiesector? Of werk je daar als vakspecialist veiligheid en adviseer je projectteams? Denk je dat eigenlijk iedereen moet weten hoe hij veilig werkt? Of zoek je juist naar praktische oplossingen om de uitvoering veiliger te maken? Kom dan naar de ‘Startbijeenkomst Platform Veiligheid’ op 2 september 2021. Een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, Bouwend Nederland en de Vereniging van Waterbouwers.

  LEES MEER
 • Boskalis Beach Cleanup Tour 2021

  Boskalis Beach Cleanup Tour 2021

  Van 1 tot en met 15 augustus vindt de Boskalis Beach Cleanup Tour plaats die Stichting De Noordzee al voor de achtste keer organiseert. Samen met duizenden vrijwilligers ruimen zij in 30 etappes weer de héle Noordzeekust op.

  LEES MEER
 • Fit for 55 : verduurzaming van maritieme sector

  Fit for 55 : verduurzaming van maritieme sector

  'Fit for 55' is het werkprogramma van de Europese Commissie dat onder andere een emissiereductie in de Europese Unie van 55% in 2030 ten opzichte van 1990 beoogt. Om deze doelstellingen te behalen heeft de Europese Commissie op 14 juli een nieuw pakket aan klimaatmaatregelen voorgesteld. Onderdeel hiervan zijn onder andere het Emission Trading System (ETS), de Energy Taxation Directive, het Carbon Border Adjustment Mechanism en de Renewable Energy Directive. Een omvangrijk pakket dat niet alleen een impact zal hebben op de waterbouwsector, maar op de gehele maritieme en logistieke sector.

  LEES MEER
 • Wereldhavendagen gaat door met divers programma

  Wereldhavendagen gaat door met divers programma

  Tijdens de Wereldhavendagen op 3, 4 & 5 september 2021, wordt de Rotterdamse haven aan het publiek gepresenteerd en zijn er diverse mogelijkheden om de haven te ontdekken. Er is een divers online en aangepast fysiek programma, dat past bij de dan mogelijk nog geldende maatregelen voor grote publieksevenementen. Op verschillende locaties in de stad en haven kun je de Wereldhavendagen beleven.

  LEES MEER