• Kruip in de huid van een waterbouwer

  Kruip in de huid van een waterbouwer

  Om jongeren kennis te laten maken met de waterbouw is er een nieuwe waterbouwgame ontwikkeld. Het spel staat live in de app stores van Apple en Google Play en kan gratis worden gedownload via waterbouw.nl/maakdewereld. “Maak de wereld” is een initiatief van sociale partners in de Waterbouw en wordt gefinancierd door het O&O-fonds Waterbouw.

  LEES MEER
 • Reddingsvesten

  Reddingsvesten

  Net als in de waterbouw is veiligheid één van de belangrijke speerpunten in het beleid van de Europese binnenvaartorganisaties EBU en ESO. In het kader van 'man overboord', wordt het dragen van een reddingsvest dan ook door alle organisaties gepromoot en gestimuleerd. Er is een uitgebreid document opgesteld over de goede werking van een reddingsvest.

  LEES MEER
 • Voorkom het vallen overboord

  Voorkom het vallen overboord

  Wees extra alert bij het overstappen naar de kade, steiger van een zeegaande of een binnenvaart waterbouwschip. Zeker in de wintermaanden kan het extra glad zijn op het dek. Let bovendien ook op orde en netheid aan boord van een waterbouw werktuig! Het lijken van die inkoppers, maar het is niet zo van zelfsprekend als het lijkt.

  LEES MEER
 • Gezocht partijen voor onderhoud 64.000 hectare Uiterwaarden

  Gezocht partijen voor onderhoud 64.000 hectare Uiterwaarden

  Rijkswaterstaat zoekt voor het toekomstbestendige onderhoud van maar liefst 64.000 hectare uiterwaarden langs de Maas, de Waal, de Nederrijn, de Lek en de IJssel, landelijke en lokale partijen die samen willen werken. Een mooie kans voor MKB-bedrijven en startups, die vaak goede ideeën hebben maar niet snel meedoen, om zich aan te melden.

  LEES MEER