Werkconferentie Waterbouw 2015

Werkconferentie Waterbouw 2015

In het kader van de versterking van onze samenwerking binnen Kennisinfrastructuur Waterbouw nodigen wij u van harte uit voor de jaarlijks werkconferentie Waterbouw op 15 oktober 2015.

De werkconferentie vindt plaats op donderdag 15 oktober 2015 van 11.00 uur – 17.00 uur. Het programma vindt plaats nabij een project uit het programma “Ruimte voor de Rivier" in de omgeving Veessen.

Locatie: Stichting De Nijensteen, IJsseldijk 1, Veessen
Inloop: Vanaf 10.30 uur

Het thema van de conferentie is:

De toekomstbestendige waterbouwer: ondernemende specialist of multi-inzetbare generalist?

Met dit thema gaan we in op de vraag welke kennis en vaardigheden een beroepsbeoefenaar in de waterbouw moet bezitten om een goede aansluiting te krijgen en te houden op de arbeidsmarkt. Het programma start met een projectbezoek en aansluitend een lunch. In de middag leidt de heer Gert Jan Huisink (1 OCEAN - http://www.1ocean.nl/) het verhaal in met een prikkelende presentatie over werk en ondernemerschap in de toekomst.

In de drie aansluitende workshops gaan de deelnemers in op de vraag hoe de nieuwe generatie waterbouwers kan worden voorbereid op de veranderende kennis en vaardigheden. Aansluitend verkennen zij wat dit betekent voor het reguliere onderwijs en de leertrajecten bij bedrijven.

De planning van het programma is als volgt:

  • 10.30 uur inloop met koffie
  • 11.00 uur bezoek project
  • 12.30 uur lunch
  • 13.30 uur start programma
  • 16.00 uur netwerken
  • 17.00 uur afsluiten

De werkconferentie is bedoeld voor docenten en andere medewerkers uit het scholennetwerk van de Vereniging van Waterbouwers en vertegenwoordigers van de leden van de vereniging.

Aanmelden
Wij vragen u uiterlijk 12 oktober 2015 aan te geven of u wel of niet aanwezig bent door een mail te sturen naar info@waterbouwers.nl.

Wij hopen u op 15 oktober 2015 te mogen begroeten.