Meld uw bedrijf aan voor Studiebeurzen Water 2015

Meld uw bedrijf aan voor Studiebeurzen Water 2015

De Vereniging van Waterbouwers zoekt bedrijven die willen participeren in Studiebeurzen Water 2015.

In 2013 lanceerde de Topsector Water de Studiebeurzen Water om bij te dragen aan een verdere groei van de sector en aan het vergroten van het aanbod van gekwalificeerd technisch personeel. Ook in 2015 wil de Topsector Water studiebeurzen uitreiken.

Hoe ziet een Studiebeurs Water eruit?
Met studiebeurzen Water bieden we 3e en 4e jaars MBO- en HBO studenten en WO masterstudenten op belangrijke opleidingen voor de watersector de kans hun school/collegegeld te winnen. De afgelopen twee jaar is dit succesvol opgepakt en zijn veel matches gemaakt tussen studenten en bedrijven. In 2015 zetten we weer een nieuwe ronde uit onder studenten. De beurs biedt jonge talentvolle studenten, naast de kans op een beurs, de mogelijkheid om in een vroegtijdig stadium kennis te maken met u als werkgever. Verder versterkt het initiatief de samenwerking tussen studenten, onderwijsinstellingen en werkgevers in het kader van arbeidsmarktrelevantie. Dit vergroot de aantrekkingskracht van deze opleidingen en specialisaties voor toekomstige studenten.

Wat bieden we u als werkgever met de Studiebeurzen Water?
U heeft direct contact met goede en gemotiveerde studenten op een voor u relevante opleiding en de mogelijkheid hen te overtuigen van de carrièrekansen binnen uw bedrijf. Via het beurzenproject ontstaat een betere aansluiting tussen de onderwijsinstelling en u als werkgevers. Hierdoor verbetert de kennisdeling en heeft u toegang tot actuele inzichten uit onderzoeksprogramma's. Ook genereert u extra publiciteit doordat uw naam wordt verbonden aan activiteiten en communicatie-uitingen over de beurzen.

Wat verwachten we van u als werkgever?
U als werkgever in de Watersector speelt een cruciale rol bij de studiebeurzen. U wordt gevraagd een bijdrage te leveren door één of meerdere beurzen beschikbaar te stellen en tijd te investeren in het programma in de vorm van stages, begeleiding van studenten en/of gastcolleges. Er is immers 'bedrijvenkennis' nodig om een programma te maken dat goed aansluit op de vraag uit onze arbeidsmarkt.

U investeert € 2265,- per MBO-student of € 3900,- per HBO- of WO-student verspreid over een periode van twee jaar. De studiebeurzen Water zijn overigens zo opgezet dat maatwerk mogelijk is.

Interesse?
Voor het aanmelden van uw bedrijf of voor vragen kunt u contact opnemen met Henry Bleker via e-mail: h.bleker@waterbouwers.nl. Graag ontvangen wij uw aanmeldingen voor 31 augustus 2015, zodat het wervings- en selectieproces van de studenten direct na de zomervakantie kan starten.

Meer informatie: Bijlage Studiebeurzen Water