Uitnodiging: Regiobijeenkomst Vereniging van Waterbouwers

Uitnodiging: Regiobijeenkomst Vereniging van Waterbouwers

De Vereniging van Waterbouwers organiseert op dinsdag 31 maart 2015 de eerste Regiobijeenkomst van dit jaar. De vereniging nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst.

De regiobijeenkomst is primair gericht op de kleinere lidbedrijven, maar staat uiteraard open voor alle leden van de vereniging. Het primaire doel is de betrokkenheid van bedrijven te vergroten en daarmee tevens de dienstverlening van de vereniging te verbeteren. In tegenstelling tot vorig jaar zal er dit jaar een agenda worden opgesteld onder andere met het onderwerp 'Certificering van Drijvende Werktuigen'.

Onder de Binnenvaart 2009/richtlijn 2006/87/EG is het aantal certificaatplichtige scheepscategorieën vergroot. Drijvende werktuigen is een 'nieuwe' scheepscategorie welke verplicht een Certificaat van Onderzoek moeten hebben.

De definitie van een drijvend werktuig is in de wet opgenomen als bijzondere categorie binnenvaartschip zonder limitatieve beperkingen zoals lengte, waterverplaatsing en dergelijke met andere woorden: alle drijvende werktuigen zijn certificaatplichtig.

Zo zal bijvoorbeeld ook iedere aannemer die koppelpontons gebruikt in samenstellen te maken krijgen met de verplichte certificering. Op grond van de wettelijke regeling dient er voor ieder samenstel een Certificaat van Onderzoek te worden verkregen. Zodra de samenstelling wijzigt en/of er worden andere installaties aan boord gezet dient er opnieuw gecertificeerd te worden.

De Vereniging van Waterbouwers voorziet hier problemen voor de kleinschalige baggeraar waar het gebruik van samenstellen dagelijkse praktijk is. Tijdens de regiobijeenkomst vertellen wij graag meer over de wijze waarop wij als vereniging onder andere hierover in gesprek zijn met het Ministerie, ILenT en NBKB, wat onze bevindingen zijn en wat ons standpunt hierin is.

Voor deze Regiobijeenkomst is David Tenwolde van Damen Dredging Equipment gastheer.

Datum: dinsdag 31 maart 2015
Tijdstip: 10.00 uur – 12.00 uur
Locatie: Nijkerk, Damen Dredging Equipment, Edisonstraat 32

Aan- en afmelden
Wij vragen u uiterlijk 23 maart 2015 aan te geven of u wel of niet aanwezig bent door een mail te sturen naar info@waterbouwers.nl.

Graag verwelkomen wij u op 31 maart 2015!