HERINNERING: Werkconferentie Waterbouw 30 oktober 2014

In het kader van de versterking van onze samenwerking binnen Kennisinfrastructuur Waterbouw nodigen wij u van harte uit voor de werkconferentie “Toekomstgericht onderwijs: een digitaal perspectief”. Deze vindt plaats op 30 oktober 2014 van 12.30 uur – 16.45 uur.

De werkconferentie is bedoeld voor docenten en andere medewerkers uit het scholennetwerk van de Vereniging van Waterbouwers en vertegenwoordigers van de leden van de vereniging.

Locatie: Strandpaviljoen Struin, Heereweg 407
Parkeren: Heereweg 403 te Camperduin
Inloop: Vanaf 12.30 uur

Het programma is als volgt:
12.30 – 13.00 uur – Inloop met broodjes
13.00 – 13.30 uur – Introductie en presentatie door Erno Mijland
13.30 – 14.45 uur – Interactief programma met een drietal workshops
14.45 – 15.30 uur – Presentatie project Hondsbossche en Pettemer Zeewering
15.40 – 16.45 uur – Bezoek project Hondsbossche en Pettemer Zeewering

Aanmelden
Wij vragen u vóór 20 oktober 2014 aan te geven of u wel of niet aanwezig bent bij de werkconferentie door een mail te sturen naar info@waterbouwers.nl.

Toekomstgericht onderwijs: Nu leren voor morgen...
De wereld bevindt zich in een stroomversnelling van ontwikkelingen met ICT als katalysator. Zo is informatie altijd, overal, voor iedereen en in elke denkbare vorm beschikbaar. Wat vandaag werkt, kan daardoor morgen zomaar achterhaald zijn. De vraag is: hoe bereiden we studenten van nu voor op een toekomst die vooral bestaat uit onzekerheden? Welke kennis en vaardigheden hebben ze nodig om hun plek te kunnen vinden en te veroveren als burger, als werkende en als mens? Zijn aandacht voor mediawijsheid en de 21e eeuwse vaardigheden hét antwoord? Maar ook: voldoet de manier waarop we het onderwijs organiseren en faciliteren nog wel?

Ter introductie op de workshops schetst Erno Mijland een aantal trends. Hij geeft de nodige 'food for thought', maar laat ook concrete voorbeelden zien van hoe je toekomstgericht leren kunt organiseren. In de workshops willen we vervolgens met elkaar verkennen waar de kansen liggen binnen het waterbouwkundig onderwijs.

Over de spreker
Erno Mijland (1966) is opgeleid als docent Nederlands en Engels. Hij werkte bijna 15 jaar voor Fontys Hogescholen als communicatie-adviseur, bedrijfsjournalist en docent Taal & Communicatie. Sinds 2007 is Erno zelfstandig ondernemer. Hij is actief als onafhankelijk onderwijsjournalist en schreef boeken over onder andere het opvoeden van gamende kinderen, creatief denken, onderwijs, technologie en loopbaan. In 2012 is zijn boek 'Smihopedia. Aan de slag met sociale media in het onderwijs' verschenen. Erno verzorgt lezingen, presentaties en workshops over de impact van nieuwe technologie op leven en leren en adviseert onderwijsorganisaties op dit domein.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henry Bleker op telefoonnummer 070 349 0703 of via h.bleker@waterbouwers.nl.