Vacature Adviseur Arbeidsmarkt en Onderwijs

Vacature Adviseur Arbeidsmarkt en Onderwijs

De Vereniging van Waterbouwers heeft een vacature voor een Adviseur Arbeidsmarkt en Onderwijs, 37,5 uur per week (fulltime), in Den Haag.

Wil jij samen met een groep zeer bevlogen mensen werken aan de toekomst van de sector die zich bezighoudt met dijkversterkingen, landaanwinning en bouwen op het water? 

De Vereniging van Waterbouwers is het boegbeeld van de Nederlandse waterbouwers. Als vereniging vertegenwoordigen wij ca. 90 lidbedrijven die met hun ene been in de natte aannemerij en de maritieme traditie staan, en met hun andere been midden in de snel veranderende maatschappij. Wij zijn er voor de waterbouw in Nederland, met oog voor Europese en internationale ontwikkelingen.

Het bureau van de vereniging is samen met de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw gevestigd in de Malietoren in Den Haag en bestaat uit een team van 11 gedreven medewerkers. Het bureau kent een cultuur die informeel en ondernemend is, waarbij eigen initiatief zeer op prijs gesteld wordt.

Wie zoeken wij?

De Nederlandse waterbouw levert een belangrijke bijdrage aan een klimaatbestendig Nederland. Voor onze leden is het uitermate belangrijk dat zij altijd over voldoende goed opgeleide medewerkers kunnen beschikken. Vraag en aanbod moeten optimaal op elkaar (blijven) aansluiten, onderwijs en beroepspraktijk moeten nauw op elkaar zijn afgestemd. Promotie van de sector bij studenten en potentiële arbeidskrachten moet er voor zorgen dat de waterbouw meer bekendheid krijgt en zorgt voor voldoende instroom in de sector. Daarnaast moet waterbouwkennis goed geborgd worden in het onderwijs op MBO, HBO en WO niveau. Wij zoeken een gedreven adviseur die deze belangen van onze leden wil behartigen en wil werken aan een effectieve arbeidsmarktcommunicatie en het beter op elkaar laten aansluiten van arbeidsmarkt en onderwijs.

Wat ga je doen?

Als adviseur ben je onderdeel van een klein team van 4 beleidsadviseurs die werken aan verschillende beleidsterreinen. Voor jouw beleidsterrein heb je verschillende kern- en werkgroepen onder je hoede waarin je samen met onze lidbedrijven de koers uitzet. Een belangrijke opgave is de ontwikkeling en uitwerking van een arbeidsmarktcommunicatiestrategie. Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt voor de waterbouw staan hierin centraal. Hiervoor volg je ook de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt op de voet.

Daarnaast houd je je bezig met het de ontwikkeling en het actueel houden van het waterbouwkundig opleidingsaanbod. Je bent gesprekspartner richting onderwijsinstellingen om arbeidsmarkt en onderwijs goed op elkaar aan te laten sluiten. Ook hier heb je een werkgroep waarmee je de thema’s behandelt en de richting bepaalt.

Als adviseur coördineer je tenslotte de strategische doorontwikkeling van de eigen verenigingsopleiding voor lidbedrijven “VOUW” en stuur je de medewerker opleidingen aan die verantwoordelijk is voor de examencoördinatie.

Als beleidsadviseur arbeidsmarkt en onderwijs werk je nauw samen met het O&O-fonds Waterbouw.

Wat neem je mee als bagage?

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Je hebt kennis van/affiniteit met arbeidsmarktcommunicatie en onderwijs & opleiden
 • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie is een pré
 • Je hebt affiniteit met verenigingsmanagement
 • Je bent omgevingssensitief en flexibel
 • Je hebt een overtuigende persoonlijkheid, je durft mening te geven en bent niet bang voor wat tegenwind
 • Je hebt een goed gevoel voor besluitvormingsprocessen en hebt talent voor belangenbehartiging
 • Je hebt een proactieve en dienstverlenende houding

Wat bieden wij?

 • Het betreft een functie voor een jaar met de intentie die t.z.t. om te zetten in een vast dienstverband;
 • Een goed salaris incl. 8% vakantietoeslag;
 • 25 vakantiedagen en 8 roostervrije dagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Werken in een informele omgeving, in een klein team met leuke collega’s en actieve leden.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over onze vereniging? Kijk dan eens op www.waterbouwers.nl voor meer informatie. Indien deze functie je interesse heeft gewekt, stuur dan uiterlijk 30 december je motivatie met CV via e-mail naar m.nannes@waterbouwers.nl ten name van Andrea Vollebregt.

Download hier de vacature Arbeidsmarkt en Onderwijs (PDF)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.