Leerbedrijven in de spotlight -  Ideas on Stage 2021

Leerbedrijven in de spotlight - Ideas on Stage 2021

Nu het vaccineren in Nederland is gestart, is de verwachting dat waterbouw studenten hun praktijkervaring bij leerbedrijven hervatten. De afgelopen tijd hebben veel erkende leerbedrijven in goede samenwerking met scholen stages en leerbanen gecreëerd, zodat mbo-studenten, met in achtneming van de coronamaatregelen, hun opleiding konden vervolgen. Prachtige initiatieven die volgens de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een podium verdienen via ‘Ideas on Stage’.

Voor de circa 500.000 mbo-studenten in ons land is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs. SBB heeft besloten om in 2021 de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider in een ander jasje te steken. Daarom organiseren zij het nieuwe evenement ‘Ideas on Stage’.

Ambassadeursgala – 17 mei 2021

Tijdens het Ambassadeursgala dat de MBO Raad organiseert op maandag 17 mei, biedt SBB een selectie van de innovatieve stages en leerbanen het podium, waar ze virtueel kunnen shinen. Reserveer alvast deze datum en beleef het evenement thuis mee.

Sociale media

Vanaf half april besteed SBB volop aandacht aan ‘Ideas on Stage’ met quotes en filmfragmenten op de sociale media. Vanaf 18 mei publiceren ze de volledige reportages van de innovatieve stages en leerbanen die het podium haalden.

Meer informatie: Ideas on Stage 2021 | SBB (s-bb.nl)