Hoe coronaproof is jouw projectlocatie?

Hoe coronaproof is jouw projectlocatie?

Op verzoek van Volandis doet de Vereniging van Waterbouwers een oproep aan de leden om extra alert te zijn op naleving van de veiligheidsregels op de projectlocaties. Ondanks corona werken we door. Heb jij jouw projectlocatie goed op orde? Blijven doorwerken kan alleen als we uitbraken van het coronavirus weten te voorkomen. Zorg er daarom voor dat jouw personeel zich houdt aan de basismaatregelen en dat de projectlocatie coronaproof is. Hoe doe je dat? Vijf tips op een rij.*

Tip 1 Voldoende ruimte in de keet
Is er voor iedereen voldoende gelegenheid om te pauzeren op 1,5 meter afstand? Is dit niet het geval? Regel een extra keet.

Tip 2 Stromend water en zeep
Een dixie zonder aanvullende voorzieningen als stromend water en zeep kan echt niet, zeker niet in deze tijd. Wees creatief, bedenk een oplossing, ook als de omstandigheden uitdagend zijn.

Tip 3 Stel coronaverantwoordelijke aan
Wie is de coronaverantwoordelijke op de projectlocatie? Geen aanspreekpunt = geen duidelijkheid. Op iedere werklocatie moet een coronaverantwoordelijke aangesteld zijn.

Tip 4 Schoon toilet
Niemand wil de bouw op slot, dus zorg voor een schone pot. Alleen het coronavirus wordt blij van een vieze, natte wc-bril. Poetsen dus.

Tip 5 Vragen? Raadpleeg je bedrijfsarts
Werknemer met klachten? Raadpleeg jouw bedrijfsarts. Die kan ook aangeven wat je als werkgever zelf kunt doen.

Meer informatie: Zie helpdeskcorona-bt

* Deze tips zijn natuurlijk een aanvulling op de basismaatregelen. Deze vind je in het protocol 'Samen veilig doorwerken' voor de sectoren Bouw & Techniek.