(eerste) Digitale Werkconferentie Waterbouw geslaagd

(eerste) Digitale Werkconferentie Waterbouw geslaagd

In het kader van de versterking van onze samenwerking binnen Kennisinfrastructuur Waterbouw hebben wij op 5 november j.l. onze jaarlijkse conferentie waterbouw gehouden. Anders dan anders: niet fysiek maar digitaal. Onze host dit jaar was Van Oord te Rotterdam. Zij ondersteunden de organisatoren en presentatoren digitaal.

Met inleidingen van Lodewijk Wijngaard van Boskalis namens Vereniging van Waterbouwers en Ronald Schinagl namens Van Oord startte de conferentie.

Deelnemers uit het scholenveld en bedrijven hadden zich aangemeld om na het plenaire inleidingendeel één van de twee workshops te volgen.

Wessel Mak en Thijs van Rhijn presenteerden namens Van Oord een workshop over de Zeesluis IJmuiden. Laura van Santen en Toine Tillemans presenteerden namens De Vries & Van de Wiel een workshop over Sterke Lekdijk.

Er was veel belangstelling voor deze digitale werkconferentie. De deelnemers bleven tot het eind. Met name tijdens de workshops kwam er een geanimeerd gesprek op gang over de uitdagingen waar bedrijven voor staan en wat daarbij nodig is om jongeren op te leiden tot echte waterbouwers. Spontaan ontstond er ook een vorm van vraag en aanbod op de stagemarkt.

De vereniging is dankbaar voor de goede ondersteuning vanuit Van Oord en verwacht volgend jaar de conferentie weer te houden, liefst fysiek anders digitaal. Ook dan verwachten we weer een aantrekkelijk programma te bieden voor het onderwijs en onze leden.