Oproep aan Gemeenten om te blijven investeren in infra

Oproep aan Gemeenten om te blijven investeren in infra

De Vereniging van Waterbouwers heeft samen met zes andere brancheorganisaties onlangs een brief gestuurd aan alle gemeenten om te blijven investeren in (natte) infrastructuur. Door de coronacrisis staan veel gemeenten voor een flinke bezuinigingsopgave en de (water)bouw zou hierdoor ook geraakt kunnen worden. Dat blijkt ook uit onderzoek van het actualiteitenprogramma EenVandaag waarin maar liefst vier op de tien gemeenten willen bezuinigen op infrastructuur. De brancheverenigingen maken zich hier ernstige zorgen over en wijzen de gemeenten in de brief op het hoge economisch effect dat investeren in de lokale infrastructuur heeft.

Uit Europees onderzoek blijkt dat iedere euro geïnvesteerd in de sector, twee tot drie euro aan extra economische activiteit oplevert. Juist in deze moeilijke tijden loont het dus om te investeren in infrastructurele projecten om daarmee de lokale economie uit de crisis te halen en de lokale werkgelegenheid te stimuleren.

We zijn nog in afwachting van de eerste reacties, maar mocht u zelf al geconfronteerd worden met een project dat door gemeentelijke bezuinigingen is uitgesteld of ingetrokken, laat het ons dan gerust weten, zodat wij daar gezamenlijk met de zes andere brancheorganisaties actie op kunnen ondernemen.

Reacties kunt u sturen naar onze adviseur markt Yves Marsé y.marse@waterbouwers.nl.