Vacature: Allround (senior) communicatieadviseur (37,5u)

Vacature: Allround (senior) communicatieadviseur (37,5u)

Ben jij een strategische denker en een operationele duizendpoot die de waterbouw met al zijn facetten op de kaart weet te zetten? Weet jij beleid en strategie te vertalen naar een eigentijdse communicatieaanpak? En weet jij de buitenwereld te bereiken en onze leden te verbinden tijdens uiteenlopende bijeenkomsten en via verschillende communicatiekanalen? Dan pas jij bij de Waterbouw(ers)!

De Vereniging van Waterbouwers is op zoek naar een allround (senior) communicatieadviseur

Standplaats: Den Haag
Dienstverband: fulltime (37,5 uur)

Vereniging van Waterbouwers

De Vereniging van Waterbouwers is het boegbeeld van de Nederlandse waterbouwers: een branche van doeners en denkers. Als vereniging vertegenwoordigen wij ca. 90 lidbedrijven die met hun ene been in de natte aannemerij en de maritieme traditie staan, en met hun andere been midden in de snel veranderende maatschappij. Wij zijn er voor de waterbouw in Nederland, met oog voor Europese en internationale ontwikkelingen.

In het licht van klimaatadaptatie, stijgende zeespiegel en dalende bodem leveren waterbouwers al eeuwenlang een essentiële bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid van de Nederlandse delta. Waterbouwers zorgen ervoor dat vaarwegen en havens op diepte blijven, de kustlijn in stand blijft en dijken verstevigd worden. Dat doen ze door actief te zijn op terreinen als baggeren, landaanwinning, hoogwaterbescherming, constructieve waterbouw en havenontwikkeling. Onze slogan “Geen land zonder Waterbouwers" kan daarom niet passender zijn!

Het bureau van de vereniging telt 11 medewerkers en is samen met de Stichting Opleidings- en Ontwikkelfonds Waterbouw (O&O-fonds Waterbouw) gevestigd in de Malietoren in Den Haag. Onze leden zijn nauw betrokken bij de koers die we als vereniging varen. De cultuur is informeel en ondernemend. We zijn op zoek naar iemand die eigen initiatief neemt en zowel zelfstandig als ook in teamverband kan werken.

De functie

Als communicatieadviseur bij de Vereniging van Waterbouwers ben je verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de vereniging. Samen met het bestuur, de directie, de bureaumedewerkers en leden weet je de strategische koers van de vereniging te vertalen in concrete acties en communicatiemiddelen. Je vertaalt inhoudelijke dossiers naar communicatie die is toegespitst op verschillende doelgroepen. Je schrijft (samen met collega's) pers- en nieuwsberichten, onderhoudt en voert de redactie van de website, produceert factsheets en infographics en bent verantwoordelijk voor de productie van ons verenigingsblad. Bijeenkomsten waarin wij leden willen verbinden en stakeholders en opdrachtgevers willen bereiken weet je op boeiende en eigentijdse wijze te organiseren. Je kunt zelfstandig je taken uitvoeren, maar weet ook in teamverband de regierol te pakken en collega's te enthousiasmeren en te ondersteunen bij hun PR en communicatie. Social media weet jij gericht in te zetten voor een optimale zichtbaarheid en profilering van de sector bij uiteenlopende doelgroepen. Je ontwikkelt en onderhoudt contacten met media- en de pers, leden en stakeholders.

Al met al een zeer veelzijdige functie, waarin je zowel strategisch meedenkt, als ook operationeel de handen uit de mouwen steekt.

Jouw profiel

  • Je hebt een relevante HBO- of academische opleiding in (marketing)communicatie en functioneert als zelfstandige allround communicatieadviseur;
  • Je hebt minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring als verenigingsprofessional en weet leden te betrekken bij de vereniging;
  • Je bent een zelfverzekerde gesprekspartner en kunt bestuur, directie en beleidsadviseurs deskundig adviseren;
  • Je volgt de ontwikkelingen en trends in onze prachtige sector en benut deze kennis effectief voor publiciteit rondom de waterbouw;
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en kunt afstemmen, overleggen en overtuigen op meerdere niveaus;
  • Je bent zelfstandig, maar kunt ook goed samenwerken;
  • Je bent initiatiefrijk & proactief, flexibel en je hebt een aanpakkersmentaliteit.

Wij bieden

Wij bieden een veelzijdige functie in een dynamische sector met veel toegevoegde waarde voor het waterrijke Nederland. De vereniging kent goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van je ervaring. Het betreft een fulltime aanstelling op basis van een jaarcontract, met de intentie die t.z.t. om te zetten in een vaste aanstelling voor onbepaalde tijd.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden? Wil je meer weten? Kijk op www.waterbouwers.nl of stuur een mail naar m.nannes@waterbouwers.nl t.n.v. Andrea Vollebregt, directeur van de Vereniging van Waterbouwers.

Wil je solliciteren? Stuur dan je motivatie en CV voor 18 september 2020 naar m.nannes@waterbouwers.nl, t.n.v. A. Vollebregt