Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht is weer open

Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht is weer open

Het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht is sinds 3 juni 2020 weer open. Maximaal dertig personen mogen toegelaten worden in Nederlandse musea. Er zijn maatregelen getroffen met betrekking tot looprichtingen en de waarborging van onderlinge afstand.

De Bagger Praktijk Tuin is vanaf 6 juni elke zaterdagmiddag open van 13:00 tot 16:00. De tuin is grondig schoongemaakt en alle baggeropstellingen zijn in bedrijf. Het manoeuvreren met de PushyCats in het schone waterbassin is mogelijk.

In het Koetshuis heeft het schaalmodel van de snijkopzuiger 'Mark 2' een opknapbeurt ondergaan. De Sliedrechtse onderneming Van Vliet heeft als sponsor schoon rivierzand aangevoerd. Baggerdemonstraties kunnen weer uitgevoerd worden.

De Jong Pijpleidingen Sliedrecht, sponsor van het Baggermuseum, heeft materialen geleverd om voldoende afstand te kunnen houden tussen de bezoekers en balie voor informatie en kaartverkoop.

Conform de voorschriften van de overheid dienen bezoekers vooraf een toegangskaart te bestellen. Dat kan heel eenvoudig door te bellen naar 0184 414166, woensdag tot en met zaterdag tussen 13:30 en 17:00 uur, gelijk aan de openingstijden van het Baggermuseum.

Dezelfde regeling is van toepassing voor de Bagger Praktijk Tuin.

Reserveren per e-mail kan ook: reserveringen@baggermuseum.nl

Het Baggermuseum is ook digitaal te bezoeken: www.baggermuseum.nl en ontdek een aantal korte filmpjes met verhalen van baggeraars.