Aankondiging Baggernetdag ‘Bagger als grondstof’ | donderdag 19 maart 2020 | Rotterdam

Aankondiging Baggernetdag ‘Bagger als grondstof’ | donderdag 19 maart 2020 | Rotterdam

Baggernetdag 'Bagger als grondstof' i.c.m. slotsymposium Interreg-project 'Using Sediment As a Resource'

I.s.m. Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en internationale partners (zie ook www.hhsk.nl/usar)

Datum: 19 maart 2020
Locatie: het Zalmhuis, Rotterdam

Bagger is een waardevolle grondstof, waar we veel slimmer en duurzamer gebruik van kunnen maken. Deze boodschap staat centraal op de eerstvolgende Baggernetdag, op donderdag 19 maart 2020 in Rotterdam.

Met slim hergebruik van baggerspecie wordt volop geëxperimenteerd, in Nederland en daarbuiten. 2,5 jaar na onze vorige themadag hierover, delen we met elkaar de resultaten van deze (inter)nationale experimenten. Zo staat op deze dag het internationale samenwerkingsverband 'Using Sediment As a Resource' centraal. Binnen dit project zijn alternatieve methoden en nieuwe technologieën uitgeprobeerd, maar de partners hebben ook recycling strategieën uitgewerkt, een ICT-tool ontwikkeld voor watermanagers en een digitale catalogus met toepassingen samengesteld. Ook kijken we vooruit naar wat nodig is voor opschaling, in het licht van de ambities van een circulaire economie. Ook uw project is hierbij van harte welkom! Laat het ons weten als u openstaat voor een presentatie hierover.

Op de website vindt u het volledige programma. Hier kunt u zich ook aanmelden. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

N.B. Vanwege het internationale karakter van deze Baggernetdag, zal de voertaal deze dag Engels zijn. We zullen ervoor zorgen dat de dag ook prima te volgen is voor mensen die de Engelse taal minder machtig zijn).