Port of Opportunities | Wereldhavendagen 2020

Port of Opportunities | Wereldhavendagen 2020

Rotterdam, 16 januari 2020 – De start van het nieuwe jaar betekent dat Rotterdam weer vooruit kan kijken naar het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland: de Wereldhavendagen op 4, 5 en 6 september. Het jaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert, biedt een uitgelezen kans om te laten zien hoe belangrijk die vrijheid voor de Rotterdamse haven en de rest van Nederland is geweest, vandaag de dag is en in de toekomst blijft. Het thema van de Wereldhavendagen 2020 is dan ook 'Port of Opportunities'.

De 43e editie van de Wereldhavendagen vindt plaats op 4, 5 en 6 september 2020. Met het thema Port of Opportunities wil de organisatie laten zien wat onze vrijheid de afgelopen 75 jaar voor de Rotterdamse haven en de rest van Nederland heeft betekend en nog steeds betekent. Dankzij deze vrijheid kreeg Rotterdam de kans om de haven uit te bouwen tot een onmisbare schakel in de Nederlandse economie. Vandaag de dag biedt die vrijheid ons de mogelijkheid om te blijven ontwikkelen, buiten de gebaande paden te denken en te innoveren. Want alleen zo kunnen we oplossingen verzinnen voor de uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan.

Port of Opportunities
Tijdens de Wereldhavendagen 2020 kunnen bezoekers kennismaken met de spelers die zorgen dat de Rotterdamse haven een echte Port of Opportunities is. Zoals de mensen die bezig zijn met de baanbrekende innovaties die Rotterdam de duurzaamste haven ter wereld maken. En de mensen achter de complexe logistieke processen, die ervoor zorgen dat elke dag honderden schepen en duizenden tonnen goederen zonder problemen de haven in en uit kunnen. Of de Koninklijke Marine, die wereldwijd zorgt voor veilige vrijehandelsroutes. Ook is er uiteraard veel aandacht voor de mogelijkheden voor carrières en persoonlijke ontwikkeling die de haven te bieden heeft.

“Het thema valt niet toevallig samen met de 75ste verjaardag van de bevrijding," zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Ook de Rotterdamse haven zou zonder vrijheid niet de plek zijn die hij vandaag de dag is. Het is een cruciaal knooppunt voor vrije internationale wereldhandel geworden en een ware hotspot op het gebied van technologie en innovatie. De Rotterdamse haven biedt ontelbare kansen om je te ontwikkelen en te werken aan een slimmere, efficiëntere, betere en duurzamere toekomst. Rotterdam is met recht een Port of Oppportunities!"

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 43e editie vindt plaats op 4, 5 en 6 september 2020 in het gebied rond de Erasmusbrug. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies die dieper de haven in gaan ontdekken waarom Rotterdam een ware Port of Opportunities is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad.

In 2019 trok het evenement ongeveer 345.000 bezoekers. De hoofdsponsors/partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Kijk voor meer informatie op wereldhavendagen.nl.

Foto: Anne Reitsma