Vacature: Beleidsadviseur markt (37,5u)

Vacature: Beleidsadviseur markt (37,5u)

Organisatie

Waterbouwers zijn van vitaal belang voor het leven in een delta. In Nederland, maar ook in de wereld. Zij zorgen voor bescherming tegen overstromingen en beschikken over een goede vervoersinfrastructuur. Omdat zij bouwen met het water kunnen we als samenleving veilig wonen, werken en recreëren.

De Vereniging van Waterbouwers (VvW) is de werkgevers- en ondernemersorganisatie van bedrijven in de waterbouw. Zij vertegenwoordigt 95 lidbedrijven, actief in landwinning, baggerwerk, hoogwaterbescherming, constructieve waterbouw en havenontwikkeling.

Het bureau van de vereniging telt 11 medewerkers en is samen met het O&O-fonds Waterbouw gevestigd in de Malietoren in Den Haag. Het bureau kent een cultuur die informeel en ondernemend is, waarbij eigen initiatief zeer op prijs gesteld wordt.

Voor de Vereniging van Waterbouwers zoeken wij een Beleidsadviseur Markt (37,5u)

Functieomschrijving
Als Beleidsadviseur Markt ben je actief op de dossiers aanbesteden en marktverhoudingen in de waterbouw, maar ook innovatie en duurzaamheid. Je adviseert directies en leden van de vereniging. Je houdt je bezig met het verder ontwikkelen van het netwerk met opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, waterschappen, het Havenbedrijf Rotterdam/Amsterdam & gemeenten, als ook met collega brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties, ministeries en overheden. Als secretaris geef je mede richting aan de activiteiten van de kerngroep Markt en overige relevante werkgroepen. Je volgt de belangrijke wet- en regelgeving, ontwikkelingen en trends op de voet. Deze informatie gebruik je effectief voor lobby en publiciteit rondom de waterbouw. Daarnaast houd je je bezig met het maken van stakeholder analyses, position papers en lobby-scenario's. In nauwe samenwerking met je collega beleidsadviseurs draag je de meerjaren-strategie van de vereniging uit en actualiseer je deze.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding (bijvoorbeeld economie, bedrijfskunde, rechten, bestuurskunde, politieke wetenschappen of vergelijkbaar)
 • Je hebt tenminste 3 jaar relevante werkervaring in een functie als adviseur
 • Je hebt affiniteit met verenigingsmanagement en belangenbehartiging
 • Een netwerk bij stakeholders van de VvW is een pré.

De ideale kandidaat:

 • Maakt zich wet- en regelgeving en ontwikkelingen binnen en buiten de (water)bouw vlot eigen
 • Kan goed luisteren, pakt signalen van leden en stakeholders snel op en weet de essentie van dossiers te vertalen naar de business
 • Bewaakt lopende projecten en dossiers en is altijd op zoek naar verbeteringen hiervan
 • Heeft een goed gevoel voor politieke besluitvorming en heeft talent voor externe en interne lobby
 • Heeft een overtuigende persoonlijkheid, duurt mening te geven en is niet bang voor wat tegenwind
 • Heeft sterke verbinden kwaliteiten, is creatief en heeft gevoel voor humor
 • Is proactief, resultaatgericht en ondernemen
 • Is flexibel ingesteld en handelt doortastend en is stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden
De Vereniging van Waterbouwers biedt een prachtige zelfstandige functie in een dynamische sector waar je veel initiatief kunt nemen. Zij kent goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een fulltime aanstelling met in eerste aanleg een contract voor 1 jaar, met de intenie om hier een aanstelling voor onbepaalde tijd van te maken.

Standplaats
Den Haag

Interesse?
De Vereniging van Waterbouwers laat zich in deze procedure begeleiden door PolderBanen. Je kunt solliciteren t/m zondag 24 november. Klik hier om te solliciteren. Voor aanvullende informatie kun je bellen met Evi Gasseling of Mark Streuer op 073-8200955.