Kaartverkoop excursies Wereldhavendagen aanstaande maandag van start!

Kaartverkoop excursies Wereldhavendagen aanstaande maandag van start!

Het thema van de 42e Wereldhavendagen is 'MariTeam', waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het fantastische staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad.


In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers. De hoofdsponsors/partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.
Kijk voor meer informatie op www.wereldhavendagen.nl.


Tijdens de Wereldhavendagen zijn de demonstraties en activiteiten op de kades rond de Erasmusbrug veelal gratis. Daarnaast staan er tal van excursies, vaartochten en wandel- en fietstours op het programma, die bezoekers kennis laten maken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Voor alle excursies kan men vanaf aanstaande maandag kaarten bestellen via www.wereldhavendagen.nl. Er zijn niet uitsluitend havens te zien tijdens de excursies van de Wereldhavendagen. Zo kunnen bezoekers kennismaken met de 24 uurseconomie van de Spaanse Polder tijdens de nachtexcursie 'De Logistieke Nacht' of zien hoe de Botlekbrug, de grootste hefbrug van Europa, dagelijks goede doorstroom van verkeer en vaart mogelijk maakt. Stap op de fiets en maak kennis met de Schotse Hooglanders op de Landtong Rozenburg of wandel door Rotterdam met de diverse wandeltours, zoals de Walking Highlights, Rotterdamse Bijnamen of de Waterwandeling.


*Fotografie Anne Reitsma