Baggerweek | Nationaal Baggermuseum Sliedrecht | ontdek de wereld van de waterbouw

Baggerweek | Nationaal Baggermuseum Sliedrecht | ontdek de wereld van de waterbouw

Tijdens de jaarlijkse Baggerweek, in Het Baggermuseum, is van 20 tot en met 24 augustus de BaggerPraktijkTuin de hele week geopend. Ontdek de wereld van de waterbouw: Hoe zou Nederland eruit zien zonder dijken? Hoe werkt een baggermolen en hoe wordt een tunnel onder water gebouwd? In de BaggerPraktijktuin kan iedereen zelf leren baggeren met een baggerbeugel, een mini-kraan besturen en varen met modelboten in het waterbassin.

Rondleiders en ervaren baggeraars vertellen tijdens de Baggerweek verhalen over het leven in de baggerij en op zee. In Het Baggermuseum maken bezoekers kennis met het heden en verleden van de baggerindustrie. Historische én moderne modellen van baggervaartuigen, prenten en foto's vormen de basis van de vaste collectie. In het museum wordt de technologische ontwikkeling in de waterbouw zichtbaar en rijke geschiedenis van Sliedrecht vertelt.

Tijdens de Baggerweek is de BaggerPraktijkTuin open van dinsdag t/m zaterdag van 14:00 tot 16:30. Het museum is open van dinsdag t/m vrijdag van 13:30 tot 17:00 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00. Meer informatie op www.baggermuseum.nl

Nationaal Baggermuseum Sliedrecht, 10 augustus 2019.