EU verkiezingsdebat 16 mei

EU verkiezingsdebat 16 mei

Op 23 mei mogen u en alle Nederlanders weer stemmen, ditmaal voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Op donderdag 16 mei organiseren VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland samen met BNR Nieuwsradio een verkiezingsdebat in Den Haag.
Graag nodigen we u uit dit live bij te wonen.

Bij deze verkiezingen staat veel op het spel, want de Europese Unie heeft Nederland veel gebracht. Maar nu moet Europa ook haar rol pakken als het gaat om de grote maatschappelijke vraagstukken.

Tijdens dit debat gaan lijsttrekkers van zes partijen met elkaar in debat over verscheidene thema's, waaronder de klimaatopgave, de race om technologie (van kunstmatige intelligentie tot techplatforms) en de impact en macht van Brussel.

Deelnemers aan het debat zijn: Malik Azmani(VVD), Bas Eickhout (GroenLinks), Derk Jan Eppink (FvD), Esther de Lange (CDA), Paul Tang (PvdA) en Sophie in 't Veld (D66).

Bijwonen van het debat kan. Meld u nu aan via deze link.

Programma
14.00 uur Inloop
14.35 uur Welkom en start bijeenkomst met toelichting op het debat
15.00 uur Start uitzending BNR De Wereld tot 16.00 uur; het debat loopt vervolgens via de livestream door tot 16.30 uur.
16.30 uur Afronding en Borrel

Het is ook mogelijk het debat live te volgen via BNR: op de radio of via de livestream op internet. En anders via de hashtag#EUwaardeindewereld op Twitter.