Voorjaarscongres: Kunstmatige Intelligentie in de watersector

Voorjaarscongres: Kunstmatige Intelligentie in de watersector

Verwatert ons brein? Kunstmatige Intelligentie in de watersector is het centrale thema van het KNW Voorjaarscongres 2019. Maakt kunstmatige intelligentie ons dommer of slimmer? - vrijdag 10 mei 2019 in Amersfoort.


Kunstmatige intelligentie is aan een opmars bezig. Robots en systemen zijn steeds meer in staat om menselijk redeneren na te bootsen. De komst van intelligente systemen biedt de watersector kansen voor betere informatievoorziening en voorspellingen. Maar het brengt ook grote veranderingen voor waterprofessionals met zich mee.

Tijdens het KNW Voorjaarcongres op vrijdag 10 mei 2019 in Amersfoort gaan we samen op zoek naar de juiste balans tussen kunstmatige en menselijke intelligentie in de watersector, met op het programma onder meer:

  • Evolutionaire ontwikkeling van het brein en de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie - door Maarten Nypels (Gemeente Rotterdam)
  • Neurale netwerken: als een vis in het water - door Sietse van Netten (Rijksuniversiteit Groningen)
  • Wat denkt het (water)systeem er zelf van? - door Peter van Thienen (KWR)
  • Minder wateroverlast door slimmer datagebruik en algoritmes - door Lisette van Beusekom (Ynformed)
  • Overstromingsschade modelleren: Een taak voor kunstmatige intelligentie - door Dennis Wagenaar (Deltares/IVM)

Tijdens de belevingsmarkt is volop gelegenheid tot waternetwerken, het ontmoeten van oude bekenden en nieuwe contacten. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Het KNW Voorjaarcongres 2019 wordt georganiseerd ism Wateropleidingen. Waternetwerk bestaat 10 jaar en Wateropleidingen viert haar jaar 25-jarig jubileum.

Datum: 10 mei 2019 - 10 tot 14
Locatie: Leerhotel Het Klooster Amersfoort
Aanmelden: aanmeldfomulier