Congres: De toekomst van de waterbouw in Nederland

Congres: De toekomst van de waterbouw in Nederland

Wij nodigen u van harte uit op het mini-congres waarin de Vereniging van Waterbouwers een beeld geeft van alle ontwikkelingen de komende jaren in de waterbouw.

Datum: dinsdag 26 juni 2018
Tijdstip: 16.30 uur (inloop vanaf 16.00 uur en rond 18.15 uur buffet)
Locatie: Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag

Om 16.30 uur heten Hendrik Postma en presentator Suzanne Blonk iedereen welkom. Hierna volgt een presentatie van onderzoeker Paul Groot van het Economisch Instituut Bouw. Paul Groot heeft voor de Vereniging van Waterbouwers onderzocht wat de waterbouwopgave in Nederland in de periode 2018-2028 gaat zijn. Welke trends hij daarbij ziet. En ook met welke mensen wij deze opgave moeten gaan uitvoeren.

Over de resultaten van het onderzoek vindt o.l.v. Suzanne Blonk een paneldiscussie plaats met Rijkswaterstaat (Colette O'Prinsen, portfoliomanager), de waterschappen (Dirk-Siert Schoonman, heemraad Vallei &Veluwe en UvW-bestuurder) en met Platform Jonge Waterbouwers (Ruth Huisman voorzitter PJW en directielid De Klerk). Uiteraard wordt de zaal betrokken bij deze discussie over het onderzoek.
Professor Wim de Ridder, futuroloog, neemt ons tot slot mee in alle digitale ontwikkelingen de komende 10 tot 20 jaar en geeft op basis van zijn jarenlange ervaring als hoogleraar aan dat onze werk- en leefomgeving fundamenteel gaat veranderen.

Aan-en afmelden
U kunt zich aan- of afmelden (graag ook voor het buffet) door uiterlijk 19 juni a.s. een mail te sturen naar: info@waterbouwers.nl.
Wij hopen u op 26 juni te mogen verwelkomen bij de Fokker Terminal.